• Room 4

    Instructor: Diane Bouchelle

    My name is Diane Bouchelle. This is my 19th year of teaching. For 14 years of my teaching career here in Ashe County I was an Itinerant teacher. I was originally based at Ashe Developmental Day School as a school employee. I later was stationed at MVES and worked with students at WWES. I also worked as an itinerant teacher for a few years here at the AELC before I got my own classroom. I am originally from Wilkes County and have 3 daughters and six grandchildren. I received my Birth - Kindergarten degree from Appalachian State University, with a minor in child psychology. I live in  Fleetwood and love being out on my deck, going hiking, reading, movies, being involved in church activities, and spending time with my family.

    Feel free to contact me anytime.

    e-mail: diane.bouchelle@ashe.k12.nc.us

    phone: 336-846-3221, ext. 227  (you can leave a message anytime day or night)

    fax: 336-846-1388

  • 7:35 - 8:15 Morning Greetings/Centers (40 min.)

                 Greetings/unpack bookbags/wash hands

                     sign in/explore centers

                     bathroom reminders

    8;15 - 8:30 Breakfast (15 min.)

            Breakfast is offered if children choose to eat

           Children wash hands, get milk/breakfast, eat

    8:30 - 9:00 Learning Centers/Activities (30 min.)

             child directed learning activities throughout learning centers         

    9:00 - 9:15 Morning Circle Time (15 min.)

                      Emotional/Social Greetings

                      Math concepts/Alphabet concepts

                      Calendar

                      Music and Movement

    9:15 - 10:05 Learning Centers/Activities (50 min.)

             child directed learning activities throughout learning centers

             small groups of teacher directed literacy instruction 

    10:05 - 11:10 Outdoor Play (1 hr.)

      transition activities/walking to/from playground     

     or Inside Gym Time (1 hr.)

    If inclement weather occurs (rain, temperature below freezing or too hot, weather advisory); walking to and from gym

    11:10 - 11:45 Lunch (30 min.)

            bathroom transition activities/hand washing

    11:45 - 12:00 Large Group Literacy (15 minutes)

                            Letterland music and movement

                           bathroom reminders

    12:00 - 1:30 Rest time/Quiet time on cots (90 min.)

    books and/or puzzles are offered after children have       rested for 30 minutes. 

    1:30 - 2:00 Snack (30 min.)               

               bathroom reminders

    2:00 - 2:40 Learning Centers (40 min.)

    child directed learning activities throughout learning centers

              pack up bookbags

             children are taken to car line for dismissal

     

    Comments (-1)

Discussion Topics